perjantai 20. toukokuuta 2011

tuulenpesiä

Minua ärsyttää suunnattomasti tyttöjä aliarviova opettajamme, joka luulee, että meidän luokkalaiset pojat ovat meitä parempia ja kestävämpiä liikunnassa; aivan kuin liikuntaopettajamme ei osaisi laskea senttimetrit ja metrit ihan itse juoksuamme varten ja pojat tietenkin ovat heidän opettajansa kannalla.

Ja vaikka minä en liikuntaa harrastaisikaan, turha on yhden tulla sanomaan, että ei usko minun juosseen kahdeksan kierrosta. Ehkä minulla on huono kunto ja polvi hieman kipeä rasitusten takia, mutta kuka väitti, että se joka ei harrasta liikuntaa on paljon paljon huonompi ja hitaampi kuin muut yhteensä? Kympin oppilaanahan hänen on helppo sanoa nuo sanat. Helppo on vinoilla, että hänen matematiikkansakin on paljon parempi ja että minun laskunihan ovat taatusti väärin häneen verratessaan.

Vaikka ajauduin näyttämään hänelle keskisormen lähtessäni kotiin päin, yritän olla silti välittämättä ja olla aurinkotyttö. Tanssahtelinhan sentään tekonurmikentällä paljain jaloin, aurinko hyväili niskaa ja hymyilin ruohossa köllöttävälle leppäkertulle.

Haluaisiko joku antaa minulle originaali-idean muuten? Olisi mukavaa toteuttaa sitä (jos joku keksii ja ideoita tulee) ja vaikkapa julkaista lyhkäisen tekstin aurinkotanssijoita syyskaupungissa - kirjoitusblogiini.

1 kommentti:

  1. Tämä alun aihe tuntui hassusti tutulta, sillä meillä oli tänään englannin kuuntelukoe ja yksi osa siitä käsitteli sitä ennakkoluuloa, että pojat ovat tyttöjä parempia matikassa, ja muitakin vastaavia ennakkoluuloja (jotka loppujen lopuksi johtuvatkin juuri siitä, että oletetaan toisen sukupuolen olevan huonompi jossain, eikä kannusteta).

    Ja tuollainen on kyllä kieltämättä ärsyttävää, nuo ennakkoluulot nimittäin. Niihin törmää joka paikassa nykyään ihan liikaa, harmittavaa kyllä.

    Ja mie mielelläni keksisin sinulle jonkun originaalihaasteen, mutta juuri nyt pää lyö tyhjää :--) Ilmoitan jos jotain tulee mieleen : D

    VastaaPoista